Newsroom

Företagets egen presentation:

Newsroom är en kommunikationsbyrå i Göteborg som arbetar med content marketing och PR.

Som kommunikationsbyrå hjälper vi våra kunder att med genomtänkt innehåll synas i rätt sammanhang. Det handlar om att ta strategiska beslut inom kommunikation, producera rätt innehåll och därefter få ut budskapet i rätt kanal. Våra uppdragsgivare får därmed betydligt större möjligheter att skapa lönsamma affärer och stärka sin position på marknaden. Vi producerar helt enkelt content som gör skillnad.

Vi har kunder över hela Sverige men verkar främst i Västsverige med Göteborg som bas. Det är också där vi har vårt kontor.

Bredden är vår styrka. Vi har samlat spetskompetens inom många olika områden, som sociala medier inom digital kommunikation. För att skapa kreativitet och arbetsglädje har vi en platt organisation där alla hjälps åt för kundens bästa. Sånt märks. Det är därför våra kundrelationer brukar bli långvariga. Dessutom har vi två år i rad fått andraplatsen i den riksomfattande tävlingen ”Årets Byrå”.

Kontakt

Gun Rosendahl Mobil: 0709-92 33 86 gun.rosendahl@newsroom.se

Newsroom

Mässans gata 8 412 51 Göteborg 031 712 40 00 www.newsroom.se
Grundat: 1989 Antal anställda: 12
Göteborgs stad, årsredovisning

Göteborgs stad, årsredovisning

Göteborgs stads årsredovisning har flera gånger prisats för sin presentationsteknik och form. Sedan 2010 finns årsredovisningen även tillgänglig i en digital form där läsaren, till skillnad från i en vanlig pdf, lätt kan röra sig mellan flera dimensioner i det stora dokumentet. Newsroom ansvarar för formgivning av den tryckta versionen och totalproduktion av den digitala versionen.

Här kan du se den digitala årsredovisningen.

Fordonskomponentgruppen, FKG – HELHETSGREPP

Fordonskomponentgruppen, FKG – HELHETSGREPP

Tidning, webb, sociala medier, broschyrer, kampanjer, pr… Genom åren har vi hjälpt FKG med det mesta och arbetet rullar på, inte minst med branschtidningen Fordonskomponenten som grundades 1999 och utkommer med fyra nummer per år.

FKG är branschorganisationen för de skandinaviska leverantörerna till fordonsindustrin med cirka 350 medlemsföretag.

Fordonskomponenten

Västtrafik – PLING OCH FILM

Västtrafik – PLING OCH FILM

Varje dag kör Västtrafiks bussar, spårvagnar och tåg 39 000 mil. Det motsvarar 9,6 varv runt jorden. Under en sådan resa finns mycket att berätta. Därför har vi på Newsroom sedan januari 2003 skildrat vad som händer längs de 21 000 hållplatserna från Gustavsfors i norr till Älvsered i sydost på Västtrafiks Pling-sida i Metro (med en upplaga på runt 130 000 exemplar varje vardag). Dessutom producerar vi filmer för bland annat Facebook-sidan där vi intervjuar förare, kontrollanter, resenärer och andra människor vi möter längs vägen.

Pling-sida