Medlemsseminarium (Göteborg): Nya dataskyddsförordningen – vad innebär den för er?

2017-09-20 08:00 - 2017-09-20 10:00
MAQS Advokatbyrå, Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) kommer att påverka alla som jobbar med kundregister, CRM-system, personalinformation och utskick av tryckt eller digitalt material. Välkommen på ett medlemsseminarium som går igenom de viktigaste förändringarna och vad du bör tänka på.  maqs

Den 25 maj 2018 kommer nya regler för personuppgiftshantering inom EU. Reglerna kommer att stärka skyddet för den personliga integriteten, ge företag fler skyldigheter och individer fler rättigheter. Reglerna innebär dessutom strängare påföljder för den som bryter mot reglerna. Alla företag som på något sätt behandlar uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en person, berörs av reglerna. Förordningen ställer långtgående krav på kontroll och dokumentation av företags personuppgiftshantering.

Maria Winckler (bilden), advokat på MAQS Advokatbyrå, kommer att gå igenom vad den nya dataskyddsförordningen innebär för era verksamheter. Maria kommer också att gå igenom vad som behöver göras för att kunna leva upp till de nya kraven, och för att bättre kunna bemöta frågor från anställda, kunder och samarbetspartners. Det kommer finnas gott om tid för frågor.

Hålltider:
Drop-in frukost från klockan 08.00.
Seminariet startar klockan 08.30 och slutar klockan 10.00.

Anmälan:
Seminariet är kostnadsfritt och exklusivt för medlemmar i Swedish Content. ”No show” utan avbokning debiteras med 250 kr exkl moms.

Anmäl dig och kollegorna senast den 15 september till elisabeth@swedishcontent.se
Observera att antalet deltagare är begränsat.

Varmt välkommen!