Spoon växer – köper Londonbyrå

24 april 2018 |

Spoon är idag en av de största contentbyråerna i Norden. Nu meddelar Spoon att de köper den Londonbaserade byrån Southerly. Uppköpet är första steget mot en expansion i Europa.

– Att etablera Spoon i Storbritannien har stått på önskelistan länge, men det var först när vi träffade Southerly som vi hittade en ”perfect match”, säger Spoons vd Anders Ribba i ett pressmeddelande.

Han beskriver flera likheter i arbetssätt och kultur, så som att båda byråerna jobbar med story-driven och verklighetsbaserad kommunikation. De har dessutom arbetat tillsammans under cirka ett år och genomfört flera pitcher tillsammans.

Spoon är en av de äldsta och största medlemmarna i Swedish Content Agencies. Idag finns kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors. Och nu alltså i London. Bland Southerlys kunder finns företag som Shell, Philips och Royal Bank of Scotland.

Läs hela pressmeddelandet här!