Swedish Content Agencies vd lämnar – går till hållbarhetsbyrån 2050

19 november 2018 |

Madeleine Bäck lämnar posten som vd för Swedish Content Agencies. Hon tillträder i början av 2019 som Affärsområdesansvarig för kommunikation och påverkan hos hållbarhetsbyrån 2050.

 

Madeleine Bäck har arbetat som vd för Swedish Content Agencies sedan början av 2018. Nu går hon vidare till en tjänst som Affärsområdesansvarig hos hållbarhetsbyrån 2050, som jobbar med klimatomställning i näringslivet.

– Det har varit ett fantastiskt år med Swedish Content Agencies och jag är stolt över hur vi utvecklat verksamheten. Jag anställdes för att jobba i enlighet med den nyttofokuserade strategin, och jag har jobbat för att aktivera flera viktiga delar, som till exempel seminarier, nätverkande och olika former av kompetensutbyte, som nu senast kunskapsdagen Content Day, säger Madeleine Bäck.

– Nu går jag vidare för att jobba med min hjärtefråga: klimatet, Det känns spännande att få medverka till att bygga Sveriges bästa klimatkommunikation.

Maria Westman, ordförande i Swedish Content Agencies:

– Madeleine har under året verkligen fokuserat på relevanta delar för Swedish Content Agencies. Att förmedla och sprida kunskap samt föra fram nyttan med Content Marketing som kommunikationsdisciplin är viktigt då branschen växer och utvecklas. Vi har också fått en breddning genom nya medlemmar som speglar marknaden och hjälper oss göra ännu mer nytta. Bland annat har vi fått med filmproduktionsbolaget Makeriet och giganten Group M som bygger upp en nordisk contentverksamhet.

– Självklart är det tråkigt att Madeleine lämnar oss, men förståeligt att hon går vidare till tjänsten på 2050, då hon är engagerad och brinner för klimatfrågor.

­­– Vi har tillsatt en grupp från vår styrelse som nu arbetar med att hitta Madeleines ersättare. Madeleine arbetar kvar på Swedish Content Agencies på deltid till i mitten av februari, och kommer parallellt att starta sitt arbete på deltid på 2050.

För mer information kontakta:

Maria Westman, ordförande, Swedish Content Agencies, 0708-72 02 97, maria.westman@cbywest.com

Madeleine Bäck, vd, Swedish Content Agencies, 070-980 00 27, madeleine.back@swedishcontent.se

 

Updatering: Tjänsten som VD kan sökas här!