God jul och gott nytt år!

21 december 2020 |

2020 har varit året då ingenting blivit som man tänkt sig. Men vi har alla kämpat på och anpassat oss efter den rådande situationen. 

Här hos Swedish Content Agencies har det ändå varit ett år då det har skett en del förändringar och vi har trots allt arrangerat flera events. Först ut var Content Day som arrangerades på Scanic Angalis. En fullspäckad halvdag med intressanta samtal ledda av Maria Westman.  När det började dra ihop sig för Swedish Content Awards hade läget i samhället förändrats och Awards fick flyttas fram och sända prisutdelningen digitalt. Vi fick in rekordmånga bidrag och det var ett stort engagemang kring tävlingen.
 
I år har vi sett över Swedish Content Awards och utvecklat tävlingen. Håll utkik efter nyheter kring tävlingen redan i januari 2021! Inlämningen för Swedish Content Awards 2021 öppnar nämligen den 11/1, välkomna med era bidrag!
 
Även inom styrelsen har det skett nya saker. Jonas Nilsson tillträdde som ny styrelseordförande och ett par månader efter tillträdde jag själv som ny vd. Vi drog i gång Content Talks, en webbaserad seminarieserie där vi lyfter aktuella ämnen. I premiäravsnittet berättade Make Your Mark hur de behållit sammanhållning och uppmuntrat till kompetensutveckling under 2020. Content Talks fortsätter nästa år och ni är välkomna att vara med och arrangera ett seminarium. Vad vill ni lyfta för ämnen?
 
Som branschorganisation vill vi känna en gemenskap och ett samröre med våra medlemmar och är det något som man kommer att ta med sig från 2020 så är det att man måste bli bättre på att höras nu när det är så svårt att ses.
 
Under första halvåret 2021 öppnar vi därför upp vårt nya Advisory Board, där våra medlemmar bjuds in för att samtala och vara med och bidra till Swedish Content Agencies fortsatta utveckling. Advisory Board kommer att sammanträda varje halvår och vara en stark bidragande faktor för vår fortsatta resa och utveckling framåt.
 
Swedish Content Agencies ska vara ett skyltfönster för våra medlemmar. Vi ska vara den självklara aktören för uppdragsgivare att vända sig till när de behöver råd i byråvalsdjungeln. Under hösten har jag fått ett flertal förfrågningar från uppdragsgivare som söker en ny byrå att samarbeta med.
 
För att detta ska bli ännu tydligare så kommer vi under våren att skapa en ny hemsida, en hemsida där vi får in allt under samma tak och där vi kan kommunicera vad som händer i branschen, hos våra medlemmar och internationellt. Ett stort tack till Appelbergs och Curious Mind för att ni stöttar oss i detta.
 
Så, låt oss nu blicka framåt, hålla ihop och stiga in i 2021 med öppet sinne och en framtidstro. Tack för att ni var med oss under 2020, detta märkliga år. Vi ses och hörs igen 2021!
 
Michaela Pålsson
Vd Swedish Content Agencies


En del av vad som händer 2021

Januari

11/1 – Swedish Content Awards öppnar för bidrag
Content Talks 3

Februari

Content Talks 4

Mars

15/3 – Swedish Content Awards stänger
Content Talks 5

April

Content Talks 6
28/4 – Årsmöte

Maj

3/5 – Nomineringarna släpps i Swedish Content Awards
20/5 – Prisutdelning Swedish Content Awards
Content Talks 7