Medlemsförmåner

Här är några av fördelarna med att vara medlem i Swedish Content Agencies (SWCA).

  1. Kvalitetsstämpel.
  2. Branschanpassad rådgivning och utbildning.
  3. Marknadsföring samt skyltfönster för rekrytering.
  4. Kunskapsutbyte och nätverkande.
  5. Medlemsrabatter till relevanta konferenser, tävlingar, rapporter och mer.

Det är nu 20 år sedan SWCA startades och det har hänt mycket sedan dess, både inom organisationen och i vår bransch. Tillsammans består våra medlemsföretag – och därmed ditt potentiella nätverk – av mer än 1 000 kreativa personer. Varje år skapar vi innehåll för hundratals olika varumärken. Marknadskommunikation handlar alltmer om content marketing när tyngdpunkten flyttats från reklam och PR. Det gör att vår verksamhet berör och blir viktig för fler och fler.

Nytt för i år är att bland annat att vi erbjuder våra medlemmar rabatter till internationella tävlingar och möjlighet att själv synas på internationella scener. Det är nu möjligt även för inhousebyråer på större företag kan söka eget medlemskap.

Under hösten kommer vi bland annat att utöka med anpassade kurserbjudanden inom hållbarhet för kommunikationsbranschen, samarbeten med Prevent samt flera intressanta seminarier och viktiga kunskapsutbyten.

Är du redan medlem eller allmänt intresserad av frågor kring content marketing? Prenumerera i så fall på vårt nyhetsbrev så att du inte missar aktiviteter eller nyheter inom området.

1. Kvalitetsstämpel

Som medlemsföretag erhåller man ett medlemsbevis i form av ett tryckt diplom samt får använda vår medlemssymbol på exempelvis företagets webbplats. En viktig kvalitetsstämpel mot kunder och presumtiva kunder.

2. Branschanpassad rådgivning och utbildning

Juridisk hjälp och rådgivning

Vår samarbetspartner MAQS Advokatbyrå är en modern fullservicebyrå och kan bistå i olika affärsjuridiska frågeställningar, däribland media-, avtal, bolags- och ägarfrågor. MAQS har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Som medlem ingår möjlighet att diskutera övergripande generella frågeställningar (i omfattningen ca 15–20 min) utan kostnad.

Vid specifika frågor där närmare rådgivning krävs fakturera MAQS enligt överenskommelse med medlemmen. Om inget särskilt anges faktureras på löpande räkning enligt MAQS allmänna villkor.

Anpassat hålbarhetsfokus

Vad innebär hållbarhetsarbete i praktiken ur en content marketing-byrås perspektiv? SWCA kommer under hösten tillhandahålla riktlinjer som kan hjälpa till i det dagliga jobbet.

Förmånliga arbetsmiljöutbildningar

Swedish Content Agencies har ett samarbete med Prevent (Svenskt näringsliv, LO & PTK) som gör att vi kan erbjuda våra medlemmar förmånliga arbetsmiljöutbildningar. Nytt för i år är till exempel Prevents utbildning OSA, organisatorisk och psykosocial hälsa.

3. Marknadsföring samt skyltfönster för rekrytering

Som medlemsföretag får ni möjlighet att presentera ert företag, case och lediga jobb på vår webbplats, där många beställare och sökanden går in för att hitta och utvärdera byråer. Medlemsföretagens rekryteringsannonser läggs ut på webbplatsen samt i sociala medier.

SWCA har också samarbete med ett av Sveriges främsta bemannings- och rekryteringsföretag, young professionals, med störst CV-bas i Norden. Vid ramavtal får du som medlem rabatt vid rekrytering.

4. Kunskapsutbyte och nätverkande

Ett medlemskap i SWCA ger dig och ditt företag möjlighet att påverka branschen och dessutom träffa branschkollegor och skapa nätverk. Tillsammans skapar vi givande kunskapsutbyten, tar del av faktiska och praktiska instrument och processer samt delar med oss av erfarenheter och case.

SWCA har även flera arbetsgrupper som består av medlemsbyråernas egna medarbetare. Här lyfter vi prioriterade arbetsområden som är viktigt för medlemmarna och vår organisation. Ett utmärkt sätt att dela med sig av den egna expertisen, ta del av andras kunskap och bredda sitt nätverk. Exempel på några aktuella projektgrupper: Content Day, Swedish Content Awards, Kompetens och utveckling samt Mätning.

Se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev (se sidfoten) så att du inte missar frukostseminarier, nätverksträffar eller annat som vi anordnar.

5. Medlemsrabatter till relevanta konferenser, tävlingar, rapporter och mer

Swedish Content Awards

Varje år anordnar SWCA tävlingen Swedish Content Awards som kommit att bli det mest prestigefyllda priset i Sverige när det gäller content marketing. Som medlem får du 30% rabatt på kostnaden för inlämning av bidrag och 20% rabatt på galabiljetterna.

Dessutom får dina kunder 20% rabatt på biljettpriset så att alla kan vara med och njuta av årets stora gala.

Läs mer om galan och se årets vinnande case här: www.swedishcontentawards.com

Content Day

Varje år anordnar SWCA Content Day, senast tillsammans med Resumé. Det här är ett tillfälle att ta del av kunskap och att inspireras. På Content Day samlas såväl kommunikationsköpare som medlemmar. Som medlem får du rabatt på biljettpriser.

Rabatt på medlemskap i CMA, och på International Content Marketing Awards.

Världens största branschorganisation inom content marketing, CMA, erbjuder kurser, research och event. Genom ett nytt samarbete kan vi nu erbjuda medlemsbyråer och deras medarbetare rabatt och möjlighet att även få vara medlem i prestigefulla International Content Marketing Awards.

Förutom ett internationellt medlemskap som gäller i 12 månader, inklusive två bidrag till International Content Marketing Awards för £1080 (ordinarie pris £1420), får man bland annat möjlighet att prata på CMA events, tillgång till deras kunskapsbank, möjlighet att synas på social på sociala medier, publicera pressreleaser i deras nyhetsbrev, använda deras logotyp m.m.

Om man inte vill vara medlem utan endast vara med och tävla i CMA Awards får man också som medlem i SWCA rabatt på tävlingsbidrag, för £250 per bidrag (ordinarie pris £310).

Mejla till: info@swedishcontent.se med ämnesrad ”CMA-MEMBERSHIP” om du är intresserad av medlemskap.

Rabatt på The Conference

Varje höst går the Conference av stapeln i Malmö. Under två späckade dagar utforskas ämnen som ny teknik, mänskligt beteende och hur man får saker att hända. Medlemmar i SWCA köper biljetter till rabatterat pris.

Kontakta oss via mejl: info@swedishcontent.se med ämnesrad ”The Conference” för mer information.

Läs mer om konferensen här: https://theconference.se

Ljus på kontoret

För att få maximal arbetskapacitet och en skön och harmonisk arbetsmiljö är rätt ljus a och o. Till våra medlemmar kan vi nu erbjuda en rabatterad konsultation av Light Concept som är specialister på offentliga mljöer.

Rabatt på marknadsundersökning av just era kundrelationer

Varje år anordnar Regi tävlingen Årets byrå där kunderna får uttala sig om sina byråers egenskaper, kunskaper och kvalitet. Tävlingen är gratis men inte undersökningarna. Medlemmar i SWCA får rabatt på undersökningarna som hjälper till att förbättra och utveckla byråns kundrelationer.

Bemanning och rekrytering

Som medlem i Swedish Content Agencies så får du möjlighet till en egen kontaktperson på ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag, som tillsammans med dig/er hittar de bästa lösningarna utifrån era resursbehov.

Academic Work rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Bolaget startades 1998, och sedan dess har Academic Work hjälpt över 140 000 personer till jobb och företag med lika många nya kollegor. Läs mer om Academic Work och deras erbjudande här.”

Vill du bli medlem?

Ansök om medlemskap här.