Edward af Sillén leder Swedish Content Awards

28 april 2017

En av Sveriges mest erfarna innehållsskapare blir kvällens konferencier när den 17:e upplagan av Swedish Content Awards äger rum på Berns i Stockholm den 31 maj. Tävlingen arrangeras av Swedish Content Agencies och belönar de bästa produktionerna inom content marketing.

Swedish Content Awards lyfter fram inspirerande och framgångsrik content marketing, oavsett om det handlar om exempelvis webblösningar, videor, appar, podcasts, årsredovisningar eller tryckta kundtidningar.

– Vi är superglada över att Edward af Sillén som har en så stor erfarenhet av att själv skapa relevant och underhållande innehåll, har tackat ja till att leda vår fantastiska branschgala, säger Elisabeth Thörnsten, vd för Swedish Content Agencies.

Edward af Sillén har tidigare mest verkat bakom scenen men ser fram emot att ta det stora klivet ut i rampljuset och säger:

– Jag känner ett starkt släktskap med Content-branschens kreatörer. Vi brinner för starka historier och relevant innehåll, och vi arbetar allesammans utanför strålkastarljuset. Att få leda Swedish Content Awards ser jag som en chans att sätta strålkastarna på människorna bakom de lyckade casen, vilket är ett hedersuppdrag och jag ser mycket fram mot den 31 maj på Berns.

I dagarna åker Edward af Sillén till Kiev i Ukraina tillsammans med Måns Zelmerlöw där de ska kommentera Eurovision Song Contest för Sveriges Television. Även om alla inte känner till Edward vid namnet – ännu – så är det säkert desto fler som känner till Edwards behagliga röst eftersom det är sjunde gången han kommenterar Eurovision.

I övrigt har Edward en diger meritlista som regissör och manusförfattare, i Sverige och utomlands. BBC tog in honom som regissör för Graham Norton 2015, och NRK tog in honom som regissör 2010 när Norge skulle arrangera Eurovision Song Contest. I Sverige skapade han innehåll för de hyllade Eurovision-programmen 2013 och 2016, för mellanakterna och programledarna.

Han har även skrivit manus till långfilmen ”En underbar jävla jul” som regisserades av Helena Bergström samt till ”Medicinen” i regi av Colin Nutley. Samt regisserat och skrivit manus för krogshower med Tomas Ledin och Alcazar, Guldbaggegalan, Grammisgalan, Kristallengalan, samt åtta år med QX-Galan på TV4.

2015 var han även med och skapade ”Hela Sverige Skramlar”, en insamlingsgala med 50 artister som drog in över 40 miljoner kronor.

För mer information kontakta:
Elisabeth Thörnsten
vd, Swedish Content Agencies
Telefon 0708-34 66 30
elisabeth@swedishcontent.se
www.swedishcontent.se
www.swedishcontentawards.com

Swedish Content Awards är branschtävlingen öppen för alla som arbetar med content marketing i alla slags mediekanaler. Swedish Content Awards lyfter fram inspirerande och framgångsrika produktioner. Tävlingen arrangeras av Swedish Content Agencies.