Swedish Content Agencies Dragana Kusoffsky Maksimović slutar som vd

15 augusti 2012

Dragana Kusoffsky Maksimović lämnar posten som vd för Swedish Content Agencies för att gå vidare som vd inom en ny bransch. Hon tillträdde vd-jobbet i januari 2011 och har arbetat med föreningens expansion och identitetsarbete.

Tidigare i år bytte föreningen namn från Sveriges Uppdragspublicister till Swedish Content Agencies. Namnbytet visar på medlemmarnas kärnverksamhet – att skapa engagerande och trovärdigt innehåll i alla mediekanaler. Parallellt har Dragana Kusoffsky Maksimović även arbetat med att marknadsföra branschtävlingen Guldbladet. I maj i år delades priset ut för tolfte året i rad till de bästa svenska produktionerna inom redaktionell kommunikation.

Content marketing och redaktionell kommunikation är en av de snabbast växande branscherna inom kommunikationssektorn med en omsättning på cirka 5 miljarder kronor per år.

– Relevant innehåll och redaktionell kommunikation är några av de viktigaste delarna i de nya medieklimatet. Jag har under min tid som vd arbetat för att medlemsföretagen på bästa sätt ska nå ut till marknaden. Bland annat har jag jobbat med namnbytet och att utveckla föreningens identitet. Vi har också lyckats visa att medlemsföretagen är en viktig och växande del av reklam- och marknadsföringskakan. Efter en mycket spännande och rolig tid är det dock dags att lämna över till någon annan och för mig att gå vidare, säger Dragana Kusoffsky Maksimović.

Styrelseordförande Håkan Lövström:
–Dragana har haft kapaciteten att genomföra såväl namnbyte som att se till att antalet anmälda bidrag till Guldbladet slagit fantastiska rekord två år i rad. Vi är glada för den tid vi haft Dragana i föreningen. Nu är vi i slutfasen av en rekrytering av ny vd.

För mer information kontakta:
Dragana Kusoffsky Maksimović, avgående vd
Telefon 073-10 11 450, dragana@swedishcontentagencies.se
www.swedishcontent.se www.guldbladet.se

Håkan Lövström, styrelseordförande
Telefon 070-773 39 99, hakan.lovstrom@tidningsbolaget.se